2018學測英文考題(綜合測驗)


切换简体版    手機版




Beta

單字卡不止背單字,還從生活各方面來讓你學習英文。


1. 【新】我們有臉書社團,可詢問英文學習問題:前往 GO!

2. 請下載單字卡 App,更多每日更新的學習文章!


為服務許多想學英文,但程度較基礎的同學們,我們開了專區:






2018學測英文考題(綜合測驗)


用LINE分享



今年(2018)一月舉行的學測,英文難度適中,這裡貼出其中的綜合測驗題與解答。

16至20題


It has long been assumed that creativity is some unusual trait enjoyed by the few. However, according to a wide array of scientific and sociological research, creativity is ___16___ a sign of rare genius than a natural human potential. Thus, it can be nurtured and encouraged.

It is believed that taking breaks from a problem can help ___l7___ a moment of insight or stimulate new ideas. Unconventional solutions can also be explored. That is why some of the most successful companies in the world, such as 3M and Google, encourage their employees to ___18___ all sorts of relaxing activities, such as playing pinball and wandering about the campus. During such breaks, the mind turns inward, ___19___ it can subconsciously puzzle over subtle meanings and connections.

Another way to increase creativity is to take risks. This is because many breakthroughs come up when people venture ___20___ their usual routines or areas of expertise. This can be done by, for example, learning new skills or traveling to new countries.


16. (A) more (B) less (C) better (D) worse
17. (A) spark (B) carve (C) drill (D) grind
18. (A) refer to (B) answer for (C) take part in (D) put up with
19. (A) if (B) but (C) where (D) which
20. (A) into (B) without (C) under (D) beyond


21至25題


Hair usually gets greasy when it has not been washed because it soaks up oil-hence the need for shampoo! ___21___ this oil-absorbing feature might not always be so great for our hygiene, it can be great for the environment.

Matter of Trust, a nonprofit organization, has an innovative solution for removing the large-scale oil spill in the Gulf of Mexico in 2010, using the ultimate renewable ___22___ human hair, of which there is an unlimited supply. Since its founding in 1998, Matter of Trust has collected donations of human hair and animal fur to ___23___ the thousands of oil spills that happen each year. The hair and fur are made into mats and brooms and sent to ___24___ waters to absorb the oil.

Across the United States each day, 300,000 pounds of hair and fur are cut. Matter of Trust is helping organize the collection of this ___25___ hair and fur through thousands of salons, pet groomers, and ranchers. Individuals can also speak to local hair stylists and pet groomers about sending in leftover hair and fur.


21. (A) For (B) While (C) In case (D) As long as
22. (A) equipment (B) ingredient (C) product (D) resource
23. (A) get away with (B) clean up after (C) run out of (D) look down upon
24. (A) pollute (B) polluting (C) polluted (D) pollution
25. (A) unneeded (B) overthrown (C) excluded (D) disconnected


26至30題


You must have had this kind of experience: While in the middle of a normal dream, you suddenly realize that you are dreaming. This kind of dream is called a "lucid dream." The term "lucid" means clear, lucid dreamers know that they are dreaming and ___26___ they are dreaming of. It is different from daydreaming. When a person is having a lucid dream, the person's body is ___27___ ; when a person daydreams, his/her body is awake. Thus, daydreams are really just waking thoughts. In lucid dreams, however, we are completely immersed in the dream world.

Yet, lucid dreaming is ___28___ just having a clear dream. It is your chance to play around with the extraordinary abilities buried in unused parts of your brain. ___29___ , it is a way for you to put the deepest areas of your brain to good use while you're sleeping. You can be an everyday Jane Doe or John Smith while awake but a superhero while sleeping, ___30___ who you are in real life. All the obstacles of reality can be set aside and you are able to accomplish tasks that you could never manage in waking reality.

26. (A) what (B) why (C) when (D) which
27. (A) apart (B) absent (C) alone (D) asleep
28. (A) related to (B) aside from (C) more than (D) nothing but
29. (A) In other words (B) By no means (C) At any cost (D) On the contrary
30. (A) such as (B) regardless of (C) with respect to (D) on behalf of





16. (B)
17. (A)
18. (C)
19. (C)
20. (D)

21. (B)
22. (D)
23. (B)
24. (C)
25. (A)

26. (A)
27. (D)
28. (C)
29. (A)
30. (B)


簡單中譯


1. 16至20題


It has long been assumed that creativity is some unusual trait enjoyed by the few. However, according to a wide array of scientific and sociological research, creativity is 16.(less) a sign of rare genius than a natural human potential. Thus, it can be nurtured and encouraged.

很久一段時間創造力被認為是部份人才擁有的少見特色。然而,從一連串科學與社會學的研究,創造力並非少見天才的表徵,而是人類天生就擁有的潛力。

It is believed that taking breaks from a problem can help 17.(spark) a moment of insight or stimulate new ideas. Unconventional solutions can also be explored. That is why some of the most successful companies in the world, such as 3M and Google, encourage their employees to 18.(take part in) all sorts of relaxing activities, such as playing pinball and wandering about the campus. During such breaks, the mind turns inward, 19.(where) it can subconsciously puzzle over subtle meanings and connections.

現在大家相信從問題中暫離,可以幫助靈光一閃或刺激新想法。也可以探索非傳統的解答。這也是為何一些最成功的公司,像是 3M 和 Google 鼓勵他們的員工參與各種放鬆的活動,比如彈珠台與在校園裡閒逛。在休息期間,注意力轉向內心,潛意識地思考微妙的意義與連結。

subconsciously (潛意識),puzzle over (苦苦思索)

Another way to increase creativity is to take risks. This is because many breakthroughs come up when people venture 20.(beyond) their usual routines or areas of expertise. This can be done by, for example, learning new skills or traveling to new countries.

另一種增加創造力的方法是冒險。因為許多突破性進展來自人們在超出常規或專門領域而得到的。這可以透過像是學習新技能或在新的國家旅行來做到。



2. 21至25題


Hair usually gets greasy when it has not been washed because it soaks up oil-hence the need for shampoo! 21.(While) this oil-absorbing feature might not always be so great for our hygiene, it can be great for the environment.

頭髮沒洗的時候會變油,因為它吸收了油,因此須要洗髮精!這個吸收油的特色對我們的衛生並不太好,但對環境是件好事。

soak up (吸收)

Matter of Trust, a nonprofit organization, has an innovative solution for removing the large-scale oil spill in the Gulf of Mexico in 2010, using the ultimate renewable 22.(resource) human hair, of which there is an unlimited supply. Since its founding in 1998, Matter of Trust has collected donations of human hair and animal fur to 23.(clean up after) the thousands of oil spills that happen each year. The hair and fur are made into mats and brooms and sent to 24.(polluted) waters to absorb the oil.

信任問題,一個非營利性組織,他們對發生在2010年墨西哥大範圍漏油事件有創新解決方案,藉由終極的,取之不盡的,可再生的人類頭髮。自從1998年這公司創立之後,他們收集了捐贈的人類頭髮與動物毛皮來清理每年數以千計的漏油事件。毛髮被製成毯子與掃帚並送去被污染的水域來吸收油。

nonprofit (非營利性)

Across the United States each day, 300,000 pounds of hair and fur are cut. Matter of Trust is helping organize the collection of this 25.(unneeded) hair and fur through thousands of salons, pet groomers, and ranchers. Individuals can also speak to local hair stylists and pet groomers about sending in leftover hair and fur.

整個美國每天有三十萬磅的毛髮被剪除。這公司幫忙有組織地從數千個髮廊,每個美容師與牧場工人,來收集這些被廢棄的毛髮。個人亦可跟當地的美髮師與寵物美容師說把剪下的毛髮送去公司。

leftover (剩下的東西)



3. 26至30題


You must have had this kind of experience: While in the middle of a normal dream, you suddenly realize that you are dreaming. This kind of dream is called a "lucid dream." The term "lucid" means clear, lucid dreamers know that they are dreaming and 26.(what) they are dreaming of. It is different from daydreaming. When a person is having a lucid dream, the person's body is 27.(asleep) ; when a person daydreams, his/her body is awake. Thus, daydreams are really just waking thoughts. In lucid dreams, however, we are completely immersed in the dream world.

你一定有這種經驗:做夢到一半,你突然理解你是在夢裡。這種夢稱為清醒夢,清醒指的是清楚且清醒的做夢者知道他們正在做夢且夢到了什麼。這跟白日夢不一樣。當一個人正在做清醒夢時,這人的身體是睡著的;而當一個人做白日夢時,他的身體是醒著的。因此,白日夢是醒著的想法。然而在清醒夢裡,我們完全沉浸在夢裡。

Yet, lucid dreaming is 28.(more than) just having a clear dream. It is your chance to play around with the extraordinary abilities buried in unused parts of your brain. In other words , it is a way for you to put the deepest areas of your brain to good use while you're sleeping. You can be an everyday Jane Doe or John Smith while awake but a superhero while sleeping, 30.(regardless of) who you are in real life. All the obstacles of reality can be set aside and you are able to accomplish tasks that you could never manage in waking reality.

可是,清醒夢並不只是有個清晰的夢。這是你的機會有特別能力把玩深藏在大腦裡沒使用的部份。換句話說,在睡覺時這是一個方式讓你可以好好使用大腦的最深處。你可以每天醒著時當個一般人,睡覺時當個超級英雄,不管真實生活中你是誰。真實世界的所有障礙都可以擺一邊,而且你有能力完成醒著時不可能處理的任務。

regardless of (不管)
Jane Doe 是對女生無名氏的統稱,John Smith 則是男性無名氏,也泛指一般人。




單字卡英語學習網準備了幾個工具,幫助你理解學習考題。

一. 閱讀文章,點擊單字得解釋(使用電腦或平板效果更佳)




二. 直接測驗





   
   





友站文章:短文摘

體諒

不要體諒所有人......

繼續閱讀

















Beta
2010~2017 All Rights Reserved.     聯絡信箱:info@vocabularypro.cc